Здравей, Виктория. Знаем, че не обичаш ти да си под светлините на прожекторите, а да си зад кадър. Фотографиите ти са наистина впечатляващи, както и моделите. Ти снимаш едни от най-известните лица на България. Разкажи ни за първата звездна фотосесия?

“Сблъсъкът” ми със звездите е път, извървян далеч преди първата фотосесия. Снимала съм първо в дискотеки, след това и за една известна страница във Facebook, както и последното турне на "Пайнер". Тогава се срещаш буквално с всички, но прекият контакт за фотосесия се осъществява с течение на времето. Първата ми такава фотосесия е клипът на Камелия - "Неповторим", където имах цял снимачен ден да улавям момента, да експериментирам и накрая да имаме готови кадри, с които да представим и песента.

А как започна всичко? Как момичето от Златоград се превърна във фотографът на звездите?

Тайната рецепта е на първо място постояноство, непрекъснато надграждане на уменията, доза късмет и среща с правилните хора в правилното време.

За нас и нашите читатели ще е много интересно да ни вкараш в кухнята на една фотосесия. Сигурни сме, че процесът е сложен и че изглежда лесно, но всъщност не е.

Фотосесиите могат да продължат от половин час до 8,12 часа. Много зависи точно какво ще се снима. Клиповете обикновено продължават през целия ден, защото е тежък процесът на смяна на визии и локации. Нормално фотосесии се правят за около 2-3 часа. Екип от професионалисти се грижат за цялостната визия на една снимка. Има стилист, гримьор, фризьор. На всеки работата е изключително важна за цялостното излъчване на модела. Самият процес изглежда по следния начин: първо има проби на дрехите в предварителен ден, след това обсъждане и избиране на локации за снимките и обикновено референции за грима и косата.

Кадрите ти са едни от най-тиражираните в интернет, във вестници и списания. Работиш с толкова популярни личности, а в същото време си един изключително скромен човек. Как успяваш да съхраниш себе си? 

Винаги се радвам на успехите си, личните си победи и сбъднатите мечти, но не искам да им давам прекалена гласност. Всяка една постигната цел ме стимулира да работя още повече и да си поставям по-големи такива, с които да се развивам, като професионалист. За мен е много важно да се сравнявам единствено със себе си и да се старая всеки следващ кадър да е по- добър от предишния.

Какво си пожелаваш да ти се случи през 2020 година?

Пожелавам си да добавя в портфолиото си още някоя световна звезда.

И за финал, традиционният ни въпрос...Какво би казал на тези, които тепърва стартират кариерата си като фотофраф? Има ли съвет, който, ако ти беше даден в началото, би ти помогнал много?

Да помнят, че всеки е започнал от мястото на което са те в момента. И само вярата в себе си, че могат, ще ги изстреля до нивото, което биха искали да достигнат.