Здравей Джули, първо искаме да ти честитим рожбата и да пожелаем да имате с мъжа на сърцето ти едно здраво и истински щастливо семейство. Това е и поводът за това интервю. Хората те познават като плеймейтката, като топ красавицата Джули. Днес, обаче, искаме да си поговорим с майката Джулиана Гани.

Логично първият ни въпрос е, вече осъзна ли, че си майка? Представяш ли си, не след дълго ще чуеш думичката „мамо“ от твоето собствено дете...

Честно казано още не си го представям. Толкова е малък и сладък, че за мен е като талисман. Дори не си представям, че един ден ще тича напред-назад и ще прави торнадо вкъщи. Искам да си остане винаги такъв. Обожавам го.

С мъжа на сърцето ти обявихте, че ще кръстите детето на светец, но все още не сте издали официално как се казва то. Ти умело избягваш да го напишеш, като в социалните мрежи го наричаш „любими“, „нашия принц“. От суеверие ли пазите името в тайна?

По-скоро искаме поне нещо да остане лично от цялото това изживяване. Медиите всячески се опитваха да разберат подробности около детето, а когато виждат че това не се случва започнаха да пишат измислици. Всъщност, ние искаме просто да се радваме на първото си дете и да имаме поне малко спокойствие.

Моля те, сподели с нас и нашите читатели, какво си каза, когато видя детето си за първи път.

"Боже! Той е съвършен!"... и малко след това си казах „сега какво трябва да правя“ (смее се).

От няколко дни вече сте тримата вкъщи и със сигурност сте щастливи, но все още се напасвате. Успяваш ли да балансираш да бъдеш грижовна майка и любяща половинка на Илиян?

Джулиана Гани: син Козирог трябва да си свръх човек. И двамата ми мъже постоянно искат нещо (смее се). Надявам се все пак, че успявам.

По колко пъти ставаш вечер да храниш бебето? Успяваш ли да поспиш изобщо?

Да се наспя не бих казала, но е много важно как се разпределят задълженията в къщата. Илиян поема грижите за бебето до 3 през нощта, а аз след това. Така е наполовина по-лесно, защото аз винаги си лягам рано (около 22ч), а той работи на лаптопа до 3ч през нощта, като се гледат. След това аз ставам, когато се наложи и така.

Сама ли гледаш бебето? Има ли кой да ти помага в ежедневните грижи за него?

Както вече казах разпределяме си грижите с баща му. Понякога, за да отделим 2-3 часа за себе си, го оставяме на баба му. Просто имаме и общи срещи и ангажименти, а и все още сме двойка. Трябва да имаме час-два да бъдем на саме.

Джули, знаем, че като всяка млада майка, имаш колебания, страхове и много въпроси. Към кого се допитваш в такива ситуации?

При мен е лесно. Знаете, че Илиян скоро ще издаде втората си книга, която е насочена изцяло към бъдещите и настоящи майки. Той е толкова запознат по темата, че сякаш си имаме доктор вкъщи. По същия начин и сега ме съветва за всичко, а ако се налага практика, вече бабите ни я провеждат.

Ти от притеснителните майки ли си, или от по-спокойните?

По принцип съм от спокойните. Единствено съм много чувствителна ако бебчо се разплаче понякога започвам и аз с него. Толкова е сладък и беззащитен, че ме е страх да не му навредя с нещо. Въпреки това не съм параноична и обсебена в никакъв случай.

От какво се нуждаеш в момента?

От повече време на денонощие. Всичко останало си го имам. Ааа, и от почивка на поне 10 хиляди километра и над 30 градуса.

В профила си в Instagram започна темата за замразяването на стволови клетки. Въпреки че някои те обвиниха, че правиш платена реклама на компанията, която сте избрали, ние усетихме, че приемаш темата много лично. Какво се крие зад тази емоция?

Правилно сте разбрали. Имам отношение към тази процедура, както и към фирмата, която избрахме. Първо искам да им благодаря публично, защото без тяхната подкрепа нямаше да направя тази стъпка. На първо място Илиян не беше много съгласен да замразим стволови клетки и след дълги разговори и срещи с фирми той все повече се отказваше. След срещата с тях обаче, те опровергаха всичките му съмнения с точни и ясни факти и най-после той склони. Тогава обаче започна купона! Оказа се, че точно тази фирма не работи с болницата, в която исках да родя в Пловдив. Представяте ли си какъв парадокс! Едва навих Илиян, а сега и други спънки. Тогава от фирмата ми оказаха пълно съдействие да намеря, проуча и избера доктор, при който да родя в София. След като и това се случи се оказа, че вече имам 2 см. разкритие (това беше на контролен преглед на 30 декември). Като направихме бърз разбор решихме да не раждам при случаен екип на връх нова година, което беше много вероятно, и затова насрочихме цезарово сечение още на другата сутрин (31 декември). Другата причина да избера секциото е, че бебчо беше вече 3,700кг, а честно казано това не ме мотивира особено за естествено раждане. И така, на другата сутрин се появи нашият малък ангел, като всичко мина бързо, лесно и безпроблемно. Благодаря на всички, които бяха до нас в това незабравимо изживяване.

Какъв е съветът ти към всички жени, кото се намират на същото място в житейския си път в момента?

Съветвам ги да не се притесняват от това, което им предстои. Направили са най-прекрасната стъпка в живота си и не трябва да имат притеснения за нищо. Време е за щастие. Също така искам да отбележа, че бременността не е болест, а състояние и не е нужно да бъде предпоставка за здравословни проблеми или тотално занемаряване. Съветвам ги да се подсигурят със знания и спокойствие като си вземат книгата на мъжа ми, за да имат пътеводител през всеки етап на бременността си.

И за финал, ти благодарим, че беше толкова откорвена. Какво си пожелаваш да ти се случи през 2020 година?

Пожелавам си детето ми да расте здраво и щастливо. Да имаме хармония в дома си. И да обиколим още много дестинации по света. Понякога двамата с Илиян, а понякога тримата!

Не на последно място си пожелавам да успяваме заедно във всички наши нови начинания. За тях обаче ще ви споделя в следващото ни интервю! Целувам виии!