Как стана така?

Здравейте! Аз съм трето поколение от известна фризьорска фамилия от Пловдив – Академия Пищялов. Израснал съм в семейството на красотата, модата и стила. Още от ранна детска възраст съм прекарвал дните си между професионалисти в сферата на фризьорството. 

Работиш и живееш в град Пловдив. Не си в столицата, където, по принцип е меката на професиите, които упражняваш. Защо избра да останеш в града под тепетата?

Началото на кариерата си реших да поставя далеч от фризьорската фамилия Пищялови и стартирах сам в гр. Стара Загора, където открих първото си студио за красота съвместно с моя колега и приятел Светослав Нейков, с който сме в екип от тогава. Така показах на моите предшественици, че съм добър и способен колкото тях. Там открих и призванието си, а именно гримът! Много малко хора може би знаят, че аз съм самоук гримьор, с което изпъквам като колоритен и различен творец. Майка ми залага това на творческия ген, който тече в кръвта ни. След няколко години усилена работа, реших да се завърна в родния си град Пловдив и да обединя усилията си с тези на семейството ми и така вече имаме верига салони.

Имаш удоволствието да работиш с някои известни личности в България, но за щастие, ежедневно се грижиш за красотата и на куп други прекрасни дами. С кои срещаш по-големи предизвикателства?

Те са част от моето ежедневие и работа. С радост приемам всяко предизвикателство, защото считам, че това е начинът да се усъвършенстваш, а и всяка дама има своите изисквания и странности, но когато седнат на стола, ми се доверяват напълно.

В работата ти постоянно има нещо ново. Браншът е много активен, тенденциите се менят. Как успяваш да си винаги в крак с тях? 

Така е, нашият бранш е изключително променлив и динамичен, затова се стремя да обменям професионален опит и идеи с едни от най-добрите колеги в Европа и САЩ. Ежегодно посещаваме панаирите за красота, фризьорство, козметика и грим „Hair & Beauty” във Франкфурт и Дюселдорф, където са събрани всички световни тенденции и новости.

Интересно ще ни е, колко най-дълго си гримирал клиенти и какъв беше поводът?

Най-продължителна е работата ми по време на създаването на фото и видео проекти, където често са в рамките на няколко дни безспирна работа. За моя радост, тези проекти са изключително интересни и ми доставят удоволствие. Наистина е забавно.

И за финал, традиционният ни въпрос...Какво би казал на тези, които тепърва стартират кариерата си като гримьори и фризьори? Има ли съвет, който, ако ти беше даден в началото, би ти помогнал много?

Бих посъветвал всички да вярват в себе си, да бъдат упорити, да не се отказват от мечтите и целите си и най-важното е да се учат от истински утвърдени професионалисти. Да действат сами и да избягват съдружие с чужди хора! Аз знам, че всички ние го можем, ако го искаме наистина. Мотото ни е „Красотата-НАЧИН НА ЖИВОТ!„ Успех на всички!

Благодаря Ви за вниманието и до нови срещи.