Той е носител на шест награди за най-добър рапър в България. Животът му е въплъщение на идеите на автентичната хип-хоп култура. Израснал в бедност, борил се за оцеляване, 100 Кила постоянно надгражда успехите си и се развива. Това 100 Кила описва в своята биографична книга "Свободен". "Тази книга ще ви накара да се усмихвате, да се забавлявате, да се замисляте, да разсъждавате. Тази книга ще ви даде кураж. Явор Янакиев не просто го казва, той го е изживял: „Това, че нямаш, не означава, че не можеш да бъдеш.“, казва той.

На своето участие в клуб Pasha в сряда вечер, 100 Кила отново накара публиката да се замисли с изказването, че няма Средно образование и все пак е написал книга. Да, Явор е вдъхновяващ за малки и големи. Неговата музика също е различна, неговите рими са поучителни и готини, не задължават, а показват как може да се получи…и то много добре.

На партито в клуб Pasha 100 Кила не спести енергията си да направи най-доброто парти в град Пловдив. В репертоара си той включи и последното ново парче, което направи с младия изпълнител Жоро. Песента "Пеперуда" е супер готина и сме сигурни, че ще достигне челните позиции в родните музикални класации.