Правим това интервю с теб по повод професионалната годишнина на Преслава. Разкажи ни началото на историята на Фенката Петя.

Здравейте от мен. Наистина ме радва интересът от Ваша страна към мен като фенка. И правилно отбелязахте.Това,което аз правя за Преслава, е типично, най-вече за Америка. Аз съм емоционален човек и първите ни срещи не бих ги забравила.Те бяха по концерти. Първо ме зарази детската й невинна усмивка по концерти. Когато се осмелих за първи път да й поискам автограф (понеже сме адашки и за мен тя продължава да е Петя,а не Преслава) тя отново се засмя и каза, че съм първата адашка, на която разписва плакат. Започнах да си комуникирам с нея и съвсем спонтанно станаха нещата. Разменихме координати. Пишехме си, говорихме си. На едно от първите участия, беше зима, студ, в заведение под Търговския дом в София. Мислех,че тя едва ли ме помни, тогава тя влизайки в колата си отбеляза, че напоследък доста често ме вижда по участията и концертите. Ето това ме впечатли. Нейната искреност, наблюдателност, ако щете елегантността, с която тя общува с останалите и най-вече с публиката. Това се усеща и няма как да се скрие.

Що се отнася до това, че повечето хора не ме разбират, си е за тяхна сметка. Сега ще ви кажа и това, което самата Преслава знае от мен. Аз 6 години съм била в хор за народни песни в Хасково и дори изнасяхме концерти. Това е нещото, с което винаги съм искала да се занимавам. Уви, след многобройни опити, майка ми и баща ми мислеха, че музикант къща не храни, се отказах. И само как ме жегна в сърцето, когато на едни годишни награди Преслава, разплаквайки се каза, че посвещава наградата на майка си, която винаги е искала да е певица, но баща им не й дал. А сега и двете със сестра й са певици, и то много известни. Съдбата понякога се намесва точно навреме. За мен лично Сърбия си има Жеца, а ние си имаме Преслава.Та, още преди години й заявих на Преслава,че тя винаги е била всичко това, което аз някога съм мечтала и че прави точно това, което аз цял живот бих искала да правя, но така и не успях. Може би не ми достигаше упоритост.

И все пак, ти имаш свой собствен живот. Коя, всъщност си ти? От къде си, колко си годишна? С какво се занимаваш?

Всъщност, съм най-обикновено момиче от град Хасково, което вече 21 години живее и работи в София. В момента съм на 38. Поне 12 години работих по колцентрове - събиране на вземания, а от 3 години към един от най-големите мобилни оператори. Бих казала донякъде Преслава е и моя орисница. На последният фен клуб преди 3-4 години в град Пловдив, Преслава ми каза, че и тя се чуди как успявам да съм навсякъде и че съм като покритието на...и спомена името точно този мобилен оператор.

Семейството и приятелите ти как приемат отдадеността ти към твоята идолка?

Много хора не ме разбират, понякога дори и семейството ми.

Изумително е че ти присъстваш на абсолютно всяка изява на Преслава, независимо къде е. Как успяваш, как го правиш? Моля те, разкажи ни какво ти коства това.

Това ми коства и много парични средства, време също. Понякога дори съм чувствала, че е невъзможно да отида някъде, но почти винаги намирам начин. Хората са казали - има ли желание, има и начин. Дали с влака, със споделено пътуване, или с автобус. Това да я следвам по участия никак не е евтино. Но го правя с голямо удоволствие.

Толкова години си рамо до рамо с Преслава на всяко нейно участие. Видяла си много неща, станала си свидетел на много ситуации. Коя е случката, която никога няма да забравиш?

Най-силната емоция, която изпитах покрай Преслава, беше, когато тя роди дъщеря си Паола. Нямате си и представа дори. Все едно аз самата си имах племеничка. Чувството наистина беше много силно и много лично. За една жена това е преломен момент и знам и съм убедена, че след раждането тя не е същата. Тя е още по-добра, още по-истиска, още по-любяща и отдадена. Що се отнася до случката, която никога няма да забравя, е участието на Преслава в “Като две капки Вода, когато изпя “Излел е Дельо Хайдутин” и разплака половината публика. Включително и мен. После ми сподели, че тя самата след изпълнението много е плакала. Но Преслава е такава - истинска и неподправена.

И нека отбележа! Да сте чули или само дочули някога Преслава 
да е говорила срещу свой колега? Няма и да чуете.Това е най-вече нещото, заради което колегите й би трябвало да я уважават. В 21 век това е истинска рядкост. Още нещо ценя в Преслава. Умението да допусне в своя най-интимен свят феновете си, но и без да е по начина, по който биха го разрушили. Тя поне се опитва, мисля и че го постига, да третира феновете си еднакво.Това е важно за човек с нейния статут. Вече съм се убедила. Винаги има кътче в душата й за нас, които я обичаме и нея, и творчеството й. Но има и такова, което е само за най-близките й. за нейното семейство.

Наистина преломен момент за Преслава беше тоталната промяна на външния й вид. Всеки говореше за това. Едни бяха шокирани, други я упрекнаха, трети я подкрепиха. Имаше дори изказвания от типа, че това е самият край на кариерата й. Сигурни сме, че си изживяла този период не по-малко емоционално от самата Преслава. Каква беше твоята първа реакция, когато видя идолката си толкова променена? Каква е позицията ти по тази толкова дискутирана тема?

Винаги съм я подкрепяла. Така ще е и занапред. Преслава никога не е харесвала килограмите и формата на носа си и тя сама каза, че просто е съчетала изследванията покрай бременноста си и проблема, който е установен с процедурата. Аз съвсем нормално приех промяната. По-скоро ме хвана яд, че дори и хора, предтендиращи да са й фенове, в този преломен момент, не застанаха зад нея, а я оплюха. Но тя сама е казвала, че с времето са се отсяли сами хората, които наистина държат на нея. Нещо повече. Когато хакнаха профила й, нещата бяха още по-зле. За нея. Но тя не наведе глава. Не се отказа. Продължи да се бори за нас и себе си. За което мога да й кажа само едно БРАВО. Имено защото през годините съм я харесвала не заради визията и толкова, колкото заради това какъв човек и изпълнител е. Тя на първо място е певица, после всичко останало. А нейният специфичен и разпознаваем тембър, не бих сбъркала никога. И видях, че с времето, сигурна съм, феновете свикнаха с новата й визия. Тя е примерът за това, че първо ти трябва да харесваш сам себе си, за да те харесат и хората около теб.

Какво искаш да кажеш Преслава в този момент?

НА ПРЕСЛАВА ИСКАМ ДА КАЖА САМО ЕДНО: МИЛО МОЕ МОМИЧЕ, ОСТАНИ СИ ВСЕ ТАКА ИСТИНСКА. В ТОВА ТИ Е ЧАРЪТ. МНОГО ТЕ ОБИЧАМ!